Europees en BeNeLux contract Festo

Geplaatst: 24-10-2018

EUROPEES ÉN BENELUX CONTRACT FESTO

Wij zijn trots aan te kunnen kondigen dat op 12 september 2018 door onze CEO Martin Gaarn Thomsen de Festo Internationale Partner Group overeenkomst op het hoofdkantoor van Festo in Esslingen ondertekend werd.

Nadat IPH eerder reeds de intentieverklaring met Festo ondertekende, vonden we recent het juiste format om Festo’s Europese Prijsharmonisatie project en de diverse activiteiten en positie van voormalig IPH en Brammer entiteiten in de verschillende landen in deze overeenkomst op te nemen.

Uiteindelijk resulteert dit erin dat we de eerste distributeur in Europa zijn die een Internationaal Partner Group agreement met Festo afsloot.

Een van de belangrijkste uitkomsten van de overeenkomst is dat we door Festo per 1 januari 2019 in alle landen als Technisch Distributeur gepositioneerd worden, inclusief de hierbij behorende condities. Om deze status te realiseren zullen we in de diverse landen diverse activiteiten gaan ontwikkelen zoals trainingsplannen, lokale business plannen en blijven we de beschikbaarheid van de Festo producten vanuit onze nationale distributiecentra verbeteren.

Naast de ondertekening van de Europese overeenkomst werd op 28 september in de nieuwe vestiging van RUBIX in Geel (B) het Official Partner Agreement voor de BeNeLux overhandigd. Festo Nederland en Festo België zullen zich vanaf 1 januari 2019 verder ontwikkelen als BeNeLux organisatie waarbij de rol van zijn Distributeurs verder ontwikkeld zal gaan worden. Vanaf 1 januari 2019 zal Festo actief bepaalde klantgroepen gaan overdragen aan zijn erkende distributeurs.

Het management, accountmanagement en business development in België en het Technical Center Pneum-Air gaf samen met Festo een aftrap om de kennisniveaus in kaart te gaan brengen en waar nodig te verbeteren en samen met Festo actief de markt te gaan bedienen.

Zowel de Europese als de BeNeLux overeenkomst is een belangrijke stap voorwaarts in onze relatie met Europa’s nummer 1 in Pneumatisch oplossingen.

Overhandiging van de Official Partner Agreement BeNeLux door André Bos van Festo aan Chris Deckx en Bjorn Emonts van RUBIX.

« Nieuws overzicht