IPH-Brammer Group verandert naam in RUBIX

Geplaatst: 28-06-2018

PERSBERICHT

IPH-BRAMMER VERANDERT NAAM IN RUBIX, ALS VERWIJZING NAAR OPLOSSINGSGERICHTE AARD VAN NIEUW BEDRIJF

26 juni 2018 – Met genoegen kondigt IPH-Brammer Group, Europa’s grootste leverancier van industriële producten en oplossingen, vandaag aan dat het de naam van de groep en haar merkidentiteit aanpast naar RUBIX.

Met een omzet van meer dan €2,2 miljard in 2017, en meer dan 650 locaties door heel Europa, is het bedrijf de grootse leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten (MRO) en -diensten in Europa. De naamswijziging reflecteert de ambitie van het bedrijf om een transformatie aan te brengen voor haar klanten in de levering van industriële producten en oplossingen door heel Europa.

IPH-Brammer kwam in september 2017 voort uit een fusie van IPH en Brammer, na de overname van IPH in september 2017 en de eerdere overname van Brammer door Advent International. Bij het samenvoegen van de twee groepen werd IPH-Brammer aangenomen als tijdelijke naam voor de groep tijdens de integratiefase. Het is altijd de intentie geweest om een nieuw merk en een nieuwe identiteit op te zetten die uit moeten dragen waar het nieuwe bedrijf voor staat: vooruitgang.

De CEO van de groep, Martin Gaarn Thomsen, zegt: “Het lanceren van de nieuwe merknaam voor onze groep is het begin van een compleet nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf. We zijn een nieuw bedrijf dat de ambitie heeft om onze branche te transformeren en dat haar klanten innovatieve services en voorstellen wil bieden die waarde toevoegen. Ons nieuwe merk past bij onze ambitie om onze klanten op een slimmere manier te helpen en er voor te zorgen dat hun bedrijven goed blijven lopen.”

“De Europese distributiemarkt voor industriële producten is erg gefragmenteerd en biedt zowel potentie voor groei als voor goede marges. Hier ligt voor ons een reële mogelijkheid om onze klanten waarde te bieden buiten de producten om. Met ons ongeëvenaarde netwerk, wat ons dichter bij de klant brengt in elke uithoek van Europa, en technische specialisten die de vaardigheden en handigheid hebben om waarde toe te voegen aan onze services, creëren we een nieuw bedrijf waarin we dingen totaal anders aanpakken.”

“Op onze nieuwe voorwaartse koers heten we vanaf nu RUBIX. De naam, RUBIX, verwijst naar ons probleemoplossend vermogen en de creatieve, menselijke aanpak die wij hanteren om oplossingen aan te dragen voor onze klanten.”
RUBIX is de paraplunaam voor de groep. In de meeste landen zullende lokale merken blijven bestaan en zal RUBIX fungeren als een endorser om klanten er op te wijzen dat deze merken deel uitmaken van een groter Europees netwerk.

- EINDE -

Over RUBIX:
RUBIX is Europa’s grootste leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten en -services. RUBIX is ontstaan uit de fusie van IPH en Brammer in 2017, na de overname van Brammer door Advent International. Martin Gaarn Thomsen werd CEO van de groep in april 2018.

Vanuit meer dan 650 locaties in 23 landen, helpen 8000 werknemers een topassortiment aan industriële producten en services te identificeren, installeren en te leveren aan meer dan 220.000 klanten. Het bedrijf had een gezamenlijke omzet van €2,2 miljard in 2017 en is de nummer één distributeur van lagers, transmissies en automatisering, hydrauliek, machines, montage, gereedschappen en veiligheidsuitrusting. Tot de belangrijkste merken behoren: Biesheuvel Techniek, Brammer, Buck & Hickman, Giner, Julsa, Minetti, Montalpina, Novotech, Orexad, Robod, Syresa en Zitec.

Voor meer informatie, kijk op: www.rubix-group.com

« Nieuws overzicht