NHB - btshop.nl - start competitie met winst

Geplaatst: 18-10-2017

Afgelopen zondag boekten onze basketballers in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen een makkelijke zege op Den Helder Suns. Het team van New Heroes dat deze zomer op de meeste plaatsen versterkt is, kwam goed uit de startblokken. Bij rust leidde Den Bosch met 25 punten verschil (53-28). In het tweede bedrijf verweerden de gasten uit Den Helder zich beter en verslapte de concentratie aan Bossche kant enigszins waardoor de score bij 91-65 eindigde.

Naast zes spelers is ook de coach nieuw. Met Silvano Poropat heeft Den Bosch nu een coach die het verschil kan maken. Jaren was hij actief in de Europees hoog aangeslagen Duitse Basketbal Bundesliga. Poropat werd daar twee keer tot coach van het jaar werd gekozen.

Den Helder is de nieuwkomer in de Eredivisie en moet nog wennen aan het niveau. De manier waarop de ploeg zich in de tweede helft terug in de wedstrijd vocht, was bewonderenswaardig en het bewijs dat de Heldenaren een aanwinst zijn voor het prof-basketbal in Nederland.

Volgende week ontmoeten de New Heroes in Zwolle hun eerste zware tegenstander. Dan staat de uitwedstrijd tegen Landstede op het programma. Eerstvolgende thuiswedstrijd is donderdag 6 oktober tegen Aris Leeuwarden. Wil je daar live bij aanwezig zijn, laat ons dat dan weten via je vaste contactpersoon bij Biesheuvel of btshop.nl.

btshop.nl kiest elke wedstrijd de "Play of the Day"; de mooiste actie van de wedstrijd.
Klik hier om de video te bekijken.

« Nieuws overzicht