Noten Transportbanden sluit aan bij het BT Brammer netwerk.

Geplaatst: 20-08-2018

                                                                                         

Belfeld | Son en Breugel, 20 augustus 2018

Noten B.V. met vestigingen in Belfeld, Breda en Lochem maakt met genoegen bekend dat zij onderdeel wordt van het Biesheuvel Techniek Brammer Netwerk in de Benelux. BT Brammer - welke onlangs haar naam heeft gewijzigd naar RUBIX nam Noten over van Noordertoren Participaties.

Noten, opgericht in 1925, is gespecialiseerd in transportbanden en transportsystemen.
Noten levert en confectioneert transportbanden die voldoen aan alle specifieke eisen in de industrie, verzorgt inspecties en levert onderhoud met preventieve oplossingen.

Door de samenvoeging met Rotrans en Klabbers TS ontstaat een versterkte Benelux Belting Business Unit onder leiding van Bertil Breijnaerts en Rob Kleine Schaars.
De Belting Technische Competence Centers en haar vestigingen zullen de focus leggen op Duurzame-, Uptime-, Optimale Reparatie- en Transport Oplossingen op maat voor de industrie.

Bertil Breijnaerts Directeur Noten B.V.: “Vanuit onze kernwaarden productie verhogen – kosten verlagen – veiligheid als toegevoegde waarde, zien wij een naadloze aansluiting met de competence centers en de uptime filosofie van RUBIX. Binnen de RUBIX business unit Belting Rotrans en Klabbers TS, ontstaat met de toevoeging van Noten B.V. een versterking op zowel landelijke dekking als expertise op kunststof- & rubberbanden en onderhoud & service. Vanuit de gezamenlijke RUBIX en Belting service punten ondersteunen wij als kenniscentrum industrieën aktief in voeding & dranken, zand & grind, farma, verpakking, chemische, metaal, recycling, logistieke distributiecentra etc.

Hans van den Brande en Patrick Witte namens Noordertoren Participaties: “Wij hebben samen met het management van Noten de afgelopen jaren de organisatie professioneler gemaakt, gericht op marktbewerking en een sterke service oriëntatie.
De nieuwe Specialist in Transport oplossingen Noten, Rotrans Belting en Klabbers TS zal verder uitgebouwd kunnen worden binnen het RUBIX industrie gerichte netwerk, een mooie stap vooruit voor de ondernemingen.”

 
Meino Noordenbos, Patrick Witte en Ger CampsMeino Noordenbos Directeur RUBIX Benelux: “Wij bouwen onze Mechanische MRO activiteiten verder uit met het leveren van Precisie- en Rubber Transportbanden. Vooral ons Benelux monteursteam kan en zal Belting taken voor Industrie- en onderhouds klanten op maat en op reparatie verrichten. Noten haar medewerkers, management en marktbewerking werken volledig complementair aan Rotrans Klabbers. Juist Rubber Belting, meer toepassingskennis en Engineering versterkt ons”.

BT Brammer als onderdeel van het nieuwe RUBIX concern wil in dit vak als internationaal leidende Europese distributeur verder groeien. Het specialisme past bij het aanbod van Mechanische MRO.

Over Noten Transportbanden
Noten Transportbanden, actief sinds 1925, is specialist op het gebied van industriële transportbanden en transportsystemen. Haar expertise richt zich op het confectioneren, monteren, repareren, onderhouden en verbeteren van transportsystemen in o.a. de voedingsmiddelenindustrie, zand en grind, metaal en recycling. Vanuit de locaties Belfeld (HK), Breda en Lochem zijn de experts dagelijks aan de slag om de productie installaties van de klanten bedrijfszeker te houden. De onderneming verzorgt het complete onderhoud van bandtransporteurs en levert alle bijbehorende producten.
Voor meer informatie, kijk op: www.notentransportbanden.nl en www.biesheuveltechniek.nl

Over RUBIX Group
RUBIX is Europa’s grootste leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten en -services. RUBIX is ontstaan uit de fusie van IPH en Brammer in 2017, na overname van Brammer door Advent International.
Vanuit meer dan 650 locaties in 23 landen, helpen 8.000 werknemers een topassortiment aan industriële producten en services te identificeren, installeren en te leveren aan meer dan 220.000 klanten. Het bedrijf had een gezamenlijke omzet van € 2,2 miljard in 2017 en is Europees nummer één distributeur van lagers, transmissies en automatisering, hydrauliek, machines, montage, pneumatiek, verspaning, gereedschappen en veiligheids artikelen. Tot de belangrijkste merken behoren: Biesheuvel Techniek, Brammer, Buck & Hickman, Giner, Julsa, Minetti, Montalpina, Novotech, Orexad, Robod, Syresa en Zitec.
Voor meer informatie, kijk op: www.rubix-group.com

Over Noordertoren:
Noordertoren participeert in groei bedrijven die actief zijn in niche markten. Noordertoren is opgericht door Hans van den Brande en Patrick Witte. Beiden zijn naast investeerder ook werkzaam bij SpringFinance, een Corporate Finance adviesbureau. Noordertoren is nadrukkelijk betrokken bij haar deelnemingen. Andere deelnemingen van Noordertoren Participaties zijn Ecotap, De Verpakapotheek en Tensing Global bestaande uit de bedrijven Tensing en Gomocha.
Voor meer informatie zie: www.noordertoren.nl

BT Brammer als onderdeel van het nieuwe RUBIX concern wil in dit gebied als internationaal leidende Europese distributeur verder groeien. Het specialisme past bij het aanbod van Mechanische MRO.

« Nieuws overzicht