Het juiste gereedschap helpt u voortijdige lageruitval te voorkomen

Elk lager heeft een bepaald levensduurpotentieel. Onderzoek heeft echter aangetoond dat, om verschillende redenen, niet elk lager dit bereikt. Belangrijke stadia die een grote invloed hebben op de levensduur van een lager kunnen worden geïdentificeerd gedurende de levenscyclus van het lager. Deze stadia vindt u in de getoonde afbeelding.

De stadia in de levenscyclus van een lager zijn uiterst belangrijk voor het maximaliseren van de levensduur van het lager. Door het juiste lager voor de toepassing te kiezen, de juiste onderhoudspraktijken toe te passen en de juiste gereedschappen te gebruiken, kunt u de levensduur van uw lager aanzienlijk verlengen, het energieverbruik verminderen, de productiviteit en efficiëntie van de fabriek verhogen en, last but not least, de gezondheids- en veiligheidsomgeving aanzienlijk verbeteren.

In de catalogus vindt u SKF's complete assortiment onderhoudsproducten, die u kunnen helpen de maximale levensduur uit uw lagers te halen.
Vraag hem vandaag nog aan bij uw Rubix vestiging.

Stadium 1: Het selecteren en kopen van de juiste lagers
Weet u als onderhoudsdeskundige welke machines onderhoud nodig hebben? En net zo belangrijk, wat is de juiste manier om ze te onderhouden?
Wanneer u lagers selecteert voor welk doel dan ook, wilt u er uiteindelijk zeker van zijn dat u het vereiste prestatieniveau en de vereiste duurzaamheid van de apparatuur bereikt tegen de laagst mogelijke kosten. Er zijn belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de benodigde specificatie voor een toepassing. Er is veel informatie en (gratis) software beschikbaar op www.skf.com.

Koop altijd originele SKF producten
Namaakproducten zijn van deze tijd. Maar een grote bedreiging voor uw machines met stilstand of ernstige persoonlijke ongelukken tot gevolg. Twijfelt u aan de originaliteit van een product, gebruik dan de SKF Authenticate App of vraag uw contactpersoon bij Rubix. Als geautoriseerd distributeur van SKF staan zij garant voor originele producten.

Stadium 2: Montage van een lager
Ongeveer 16% van al het voortijdig lagerfalen is het gevolg van slechte montage of het gebruik van onjuiste montagetechnieken.
Lagers kunt u monteren in koude toestand (mechanisch), warme toestand (inductieverwarming) of met hydraulische technieken (olie-injectiemethode).

 

Gratis posterset
Welke soorten lagers zijn er? Wat vertelt een lageraanduiding mij over afmetingen, tolerantie en afdichting? Hoe kan ik een lager het beste monteren en/of demonteren, welke methoden zijn er en hoe voorkom ik lagerschade? Dit zijn allemaal vragen die op de posters van SKF eenvoudig uitgelegd worden. Bestel ze nu voor uw werkplaats via email: bearings@rubix-group.nl

Twee zeer bruikbare tools om uw lagerselectie en -montage nog eenvoudiger te maken

  • Bearing Assist App: Scan eenvoudig de SKF lagerverpakking om direct toegang te krijgen tot de juiste montage-instructies en lagerinformatie
  • www.skf.com/mount: Online instructies voor de juiste lagermontage en onderhoud. Gewoon de lageraanduiding invoeren en gaan.